A hard days work.


Nej, nu tror jag att jag arbetat klart för idag. Nu behöver jag ett par nya skor. Visst?

Arbeta enligt Frida: Sitta framör datorn vid köksbordet (observera: ej i soffan eller sängen) och surfa på sidor som inte är bloggar, youtube, kvällstidningar eller webshoppar. Det är faktiskt svårare än man kan tro. Att hitta sådana icke nöjes-anknutna sidor alltså.Bara en sak.

På jobbet är jag tydligen hon som alltid är glad, skrattar och sjunger. Jag funderar på att även presentera denna personlighet för min familj. Men nej, chocken skulle nog bli för svår.

Servicemindbrist på apoteket


Skulle uträtta ett snabbt ärende på apoteket idag. Lättare sagt än gjort. Maskmedel (jävla katt) och kortison-nässpray (till mamma) stod på inköpslistan.

Irrar runt en stund och letar maskmedlet men apotekets djur-hyllor är som bortblåsta. Hittar heller ingen kortison- nässpray (hej, det är inte så lätt att veta att man ska leta på allergihyllan och inte förkylningshyllan, mamma är ju trots allt förkyld.) så jag ser mig om efter pesonal. En i receptdisken, en i kassan och en ute på golvet. Tanten ute golvet har en flock människor runt sig och eftersom det är helt tomt i kassan så tyckte jag att kassa-tanten kanske kunde svara på min frågor.

- Hej, jag undrar om ni har maskmedel för katter?

- Jo det har vi. Om du frågar hon som står där (pekar på kvinnan i receptdisken) så kan hon hjälpa dig för vi har det i lådorna där.

- Okej, tack. En sak till (då det fortfarande inte är någon kö). Har ni nässpray med kortison?

- Jo det har vi. Bland sprayerna. (ger mig en blick som tydligt betyder att hon inte tänker hjälpa mig mer)

Okej. Fine. Kanske inte världens trevligaste bemötande men jag förstår att hon inte kan lämna kassan (trodde jag) och jag blev ju i alla fall lite klokare. Tar en nummerlapp till receptdisken. Står där och väntar ett bra tag på min tur och (det är här jag börjar bli liiite irriterad) tror ni inte att medan jag väntar så ser jag hur kassatanten helt plötsligt utan problem lämnar sin post för att hjälpa en gammal gubbe hitta rätt. Att peka ut en spray på hyllan nästintill kassan, det gick däremot inte för sig?  Nåja, min tur i receptdisken.

- Hej, jag skulle vilja ha maskmedel till min katt.

- Nej, men då ska du ju inte prata med mig, då ska du prata med hon ute på golvet. Jag tar bara receptkunder.

- Men, hon sa ju! (jag är stressad, uppgiven och lite mindre trevlig då jag kunde sparat ganska mycket tid på att direkt "köa" till golvet-tanten istället för till recept-tanten )

Nåja, hon var gullig och hjälpte mig i alla fall. Då var det bara sprayen kvar. Vilket betydde att jag ändå behövde få hjälp av tanten ute på golvet. Jag ställer mig vid spray-hyllan och håller samtidigt ett öga på om det dyker upp något läge att haffa henne. Men nej då hon hjälpt klart en kund får hon helt plötsligt för sig att hon också behövs i kassan (det höll ju på att bli kö, säkert två personer lång. Att det sen irrade runt folk (betydligt fler än mig) som inte hittade det de behövde och kunde gå till kassan spelade tydligen mindre roll).

Nåja, snälla receptdisk-kvinnan kom till min undsättning och jag fick min (mammas) jäkla spray.

Okej. Det här blev ju ganska långt och ganska meningslöst. Det är bara få saker som retar upp mig så mycket som personer med serviceyrken som totalt saknar känsla för service.


Hissen går inte hela vägen upp...


Eftersom att vi på båten hade våra hytter i nivå med havsbotten så var det nödvändigt/att föredra att använda sig av hiss någon gång då och då. Det fanns två hissar varav den ena pryddes av fina orangea "ur funktion"-lappar. Utanför den andra hissen såg det ut så här:
 

Inga större konstigheter egentligen om det inte vore för att det inuti hissen satt ytterligare en skylt med texten : 5 pers. max 600 kg. (kan eventuellt varit 6 pers 800kg också men då låter det ju inte lika hemskt). Okej att jag var överdrivet försiktigt när jag inte ville åka med som person nummer sex (jag var inte i tillstånd att räkna att ut vi knappast översteg maxvikten) men jag offrar faktiskt hellre några minuter av livet på att vänta än att offra hela livet. Och, med tanke på den andra hissens tillstånd var det dessutom ett ännu lättare beslut.

Back again

Okej, jag tog mig både till Riga och hem igen. If I made it back alive har jag dock inte riktigt bestämt mig för än.

ute på sjön.

Nu drar jag till sjöss. Om jag motstår frestelsen att hoppa över bord så är jag tillbaka efter helgen. Tjohej.


Minnesförlust

Min dator har tappat minnet. Eller börjar bli lite smått dement snarare. Kanske är det åldern som börjar ta ut sin rätt. Just great. 

Imorgon åker jag till gula huset på kullen. Bara över dagen då. Jag tror jag ska ta med ett vattenpass. Ta reda på vad som egentligen lutar.  Sen ska jag posta en arbetsansökan. Roligt med vanlig post och inte bara mail mail mail. Sen ska jag packa och sen drar jag till sjöss.    

Som ett brev på posten

Är mobiltelefoner konstruerade att sluta fungera så fort garantin går ut? It happens everytime. I vanliga fall brukar jag bara gå och vänta på den dagen då jag faktiskt har en riktig anledning att byta telefon, men inte nu. Den här gången är det annorlunda. Vi fungerar ju så bra ihop, min baby och jag. Snyft.

Nåja, dags att ta i tu med några riktiga problem istället.

I love telefonköer

Låt säga att jag suttit i telefonkö i 20 minuter. Är det då en orimlig begäran att vilja prata med någon när jag äntligen blir framkopplad?

Jag har jobbat i kundtjänst så jag kan ha överseende med vissa saker (det mesta om det handlar om engångsföreteelser). Det är mänskligt att koppla någon fel. Jag förstår att man inte låter lika glad och trevlig under dagens samtal nummer 200 jämfört med dagens första. Det är heller ingen höjdare (men kan hända) att ha mute-knappen intryckt när man svarar. Ja, jag vet till och med att det är möjligt att fumla med knapparna och råka koppla bort samtalet istället för att svara. Men, att svara och sedan glömma bort att prata verkar inte speciellt intelligent.

Så, ifall någon undrar så ska någon som har arbetsplatsen i närheten av Sandra äta yoghurt och banan till lunch. Det verkar dessutom vara en ganska trivsam arbetsplats där man skrattar mycket..... Var det det jag undrade om när jag ringde? Nej, knappast.


Samtal med a-kassan


- Hej, jag har precis blivit arbetslös och undrar om jag är berättigad till någon form av ersättning från a-kassan?

- Jag ser här att du inte varit medlem i a-kassan speciellt länge (alltså inte ett år) men om du dröjer en stund ska jag höra efter om du inte kan få ersättning på något annat vis.

Minuterna går...

-
Hej igen, jo det är ju så här att om du uppfyller ett "arbetskrav" så har du ju rätt till en liten ersättning.

(Va f*n. Var det detta var hon tvungen att fråga sina kollegor om?)

- Jo jag vet, men jag var student tills i Juni så jag är nog körd.

- Jo, det är sant.


Nej, Jag förväntade mig inte att få några pengar av dem. Till skillnad från telefonist-tjejen (som ändå var världens gulligaste) så kände jag faktiskt till de olika baskraven. Men eftersom jag är helt grön i den här arbetslöshetsbranschen så tänkte jag att det var lika bra att ringa. Kanske skulle samtalet ge mig någon form av nyttig information som inte går att läsa som första punkt på deras hemsida. And so it did, även om det inte var den typ av information jag räknat med. För det känns ju i alla fall bra att veta, att det inte verkar krävas så mycket för att få ett jobb i det här landet.


Big Bang

Jaha, här hade man ställt in sig på att världen skulle gå under. Men så är det först om nååågra veckor. Då är ju allt lugnt.

Verkar det inte som en jäkligt dum idé ändå, att återskapa big bang? Varför vill du som forskare lägga ner sån tid och energi på något som ingen någonsing kommer veta (eller komma ihåg) om det faktiskt fungerade?Äh, jag var tvungen att å in och läsa mer än rubrikerna. Det var ju dumt, nu var det inte lika roligt längre.


Ung företagsamhet

Fyra söta tjejer knackade precis på dörren. Vi går runt och säljer saker, sa de. Vad roligt, sa jag, och tog mig en stund för att spana in deras exklusiva sortiment bestående av små hemmagjorda kort. (Nej, vi snackar inte någon form av avancerad scrapbooking. Not at all.) Jag förklarade att de visserligen var fina men att jag inte var i behov av något kort.
 
Nu har jag dock lite dåligt samvete. Vad hade jag förlorat på att rota fram en ynka 5-krona? Ung företagsamhet är väl fantastiskt och bör uppmuntras, eller? De förtjänade dessutom credd för att de faktiskt hade framställt en produkt, tillskillnad mot min egen briljanta affärsidé när jag var i deras ålder. Jag och en kompis sålde nämligen den fantastiska blomman mjölkört (ja du läste rätt) till priset av 10 kronor styck. Behöver jag säga att affärerna inte gick så bra? (Erbjudandet gjordes efter en stund om till en hel bukett för 10 kronor, men inte heller det ledde till något vidare klirr i kassan)

Vuxen

Snart äger jag en bil. Det är väl vuxet?

Fortsättningen på to-do-to-become-vuxen-listan lyder enligt följande:

- Skaffa jobb
- Flytta hemifrån

Men det gäller att ta en sak i taget. Eller hur?

BillDetta, mina vänner, är en fascinerande hög med papper.
Detta är nämligen 112 sidor telefonräkning. Eller samtalsspecifikation då.
För 30 dagar. 4500 nummer. 150 samtal/sms per dygn (majoritet sms). Alltså drygt 1 samtal/sms var tionde minut. 

I don't get it. Kan någon förklara?

Nej, det är inte min.

Det finns föresten något som är lite mer fascinerande än antalet samtal/sms. 
Summan på sista bladet. 150 spänn typ.
 


RSS 2.0