Dagens konstaterande

Det är svårt att julpynta en etta vars mest framträdande möbler är ett par rosa soffor.


Dagens citat. Eller, alla dagars citat då.


Far åt helvete. Jävla människa, dra åt helvete. Helvete, helvete, helvete. Jävla människa.


Citat (något förkortat då det blev tråkigt med upprepningar): Förmodligen grannen ovanpå. Han verkar vara väldigt arg, väldigt ofta. Nåja, sån tur var är det inte jag som är målet för svordomarna. Än så länge.  Tack Mamma. Tack Pappa. Tack Lasse.
Igår var det en bra dag. Minst sagt. Mor och Far kom till Luleå. Jag bjöd på middag. Mamma bjöd på konsert. Lasse W i Coop Arena. Rätt bra deal ur min synvinkel.

Pappa skulle inte på konsert. Han kom med som chaufför. Med sig hade han, på begäran, stora verktygslådan (och ett gäng glödlampor). Tack!

På begäran.Berlocker (exempel), Thomas Sabo. Klocka, knokk.se. Illustration, Lina kitchenbloom. Body butter Strawberry, The Body shop Lampa, Markslöjd/Elkedjan. MacBook Pro, apple.se.

Mörker

Jag famlar i mörker här hemma. Har så gjort i snart en vecka. Min största (och typ enda) ljuskälla har gett upp. Jag är alltså på glödlampejakt. Far säger att det inte finns glödlampor på 60W, med stor sockel och mindre klot. Även om jag visserligen inte lyckats finna någon än så hävdar jag annorlunda. Och jag måste få påstå att jag har rätt starka bevis.


Till vänster: Den gamla trasiga glödlampan. Till höger: Normal 60W lampa med stor sockel.

Ja, lågenergilampor eller annat krafs hade fungerat minst lika bra. Om det bara fanns någon som gav tillräckligt med ljus.

Nails

Dagens tips 1: Har du ingen lust att till exempel städa eller diska. Måla naglarna. Det tar fasiken ett dygn för nagellack att bli "icke skadligt för onormala yttre påfrestningar-torrt" Och fina naglar är väl minst lika viktigt som nånting annat?  

Dagens tips 2: Planera målandet så att du har gjort bort eventuella besök på damrummet precis innan.

Dagens tips 3: Börja inte pilla med naglarna när du är uttråkad och har mycket tid. Det går alldeles för fort och verkar alldeles för tråkigt att måla alla tio naglar samma färg.

Dagens tips 4: Är du arbetslös och vill ha ett jobb? Go crazy med nagellacken så är du nästintill garanterad en arbetsintervju dagen efter och det är bara att plocka fram removern.


Eh jo, jag undanhåller er mina värsta experiment.


Hemma igen

Det kom lite snö tidigare ikväll. Med betoning på lite.  Men det räckte. Två minuter senare hade jag något svart, mjukt och lurvigt i mitt knä. Jippi!

Jag kanske har ärvt lite av släktens påstådda synskhet ändå. Eller så känner jag min katt.

...

För ett par dagar sen så försvann all snö. Med snön försvann också Kottekatt. Jag är måttligt less på att behöva oroa mig för honom hela tiden. Så please, snö och minusgrader önskas. Både för att få hem katten förstås och för att jag under den korta snöperioden som var hann bli ruskigt sugen på skidåkning.

Fick precis ett samtal från en herre som fått mitt nummer från arbetsförmedlingen. Very intressant. Jetz muss ich nur mein deutsch aktualisieren, anbelagt ich ein arbeit wollen. Näe, I'm pretty köööörd (om det bara hänger på det).

Nu off till Helex. Jäkla skit att det ska vara en sån process att ta sig till gymmet. Nåja, det känns ju mindre krångligt för varje gång i alla fall och snart kanske jag går dit på automatik. I wish.


Last week

Gick igenom kameran från förra veckan. Började den veckan med en tripp till Boden. Där jag helt plötsligt förvandlades till barnfotograf (anställningskrav: du äger en kamera av något slag). Låt oss med en bild konstatera att det inte riktigt var mitt kall här i livet.
Något är fel. Väldigt fel.

Om det är nånting jag är bra på här i livet så är det att sova. Jag sover alldeles för mycket och för ofta och behöver onormalt många timmars nattsömn för att vakna utvilad. I vanliga fall är mitt stora problem alltså att jag sover alldeles för mycket. Just nu är dock mitt problem att jag inte sover alls. Varför är jag inte trött? Varför kan jag inte somna?

Jag har varit vaken sedan 06.30 imorse (fråga inte när det hände sist). Natten till idag (eller dagen som varit tidigare idag alltså) sov jag cirka 4 timmar icke osammanhängande värdelös sömn.  Vilket för mig borde vara enastående bra förutsättningar för en god natts sömn. Men icke. Nu är klockan 04.20 och jag är klarvaken. Imorgon är dessutom såklart enda dagen i veckan då jag dessutom har planer för vad som skulle kunna räknas som på förmiddagen (ironiskt att det är på en lördag). Why, why, why?

Kanske är det för att jag fortfarande är uppspelt över vinsten mot Teresa i Singstar tidigare ikväll. Okej, jag vann en låt av typ tjugofem. Men ni som känner mig och Teresa och nångång hört mig i singstar borde kunna ana hur stort det är. Eller kanske inte.

Nej, nu är det färdigskrivet. Att stirra på dataskärmen ett tag gjorde faktiskt, som jag hoppats på, mina ögon lite tröttare. Mission accomplished. Godnatt. Förhoppningsvis.

Mamma + Lasse = Sant

Jag har visserligen skaffat en egen Spotify nu (tack storelillebror) men jag kan ju inte låta bli att hålla koll på lilla mamma. Den här gången får hon, tillskillnad från senast, klart godkänt.

Det verkar som att lilla mor har börjat ladda ordentligt inför den 25:e. Det gillas.  


Lillebrooor...Natten mot söndag: Lillebror, 17 år, kommer hem från fest. Lånar mammas dator. Somnar framför datorn. Lyckas omedvetet placera ovanstående skärmdump i urklipp.

Söndag: Mamma använder datorn. Ska skicka länk till mig på msn. Mamma misslyckas med att kopiera länken. Objekt som redan ligger i urklipp skickas till mig. Jag mottager ovanstående bild.

Okej. Filmen är American Pie vilket gör det hela lite mindre roligt. Men what about spriten? Och krogen? Jag var i alla fall lite diskret när jag festade som 17-åring. (Okej, försökte vara diskret i alla fall)


RSS 2.0