En bra blogg forts.

En bra blogg ska även uppdateras någon gång då och då har jag hört. Fem gånger per dag eller var femte dag... same shit... eller?

I brist på annat så kan jag i alla fall meddela att jag sov 14 timmar inatt. Från 18-08. Oavbrutet. Det är inte okej. Inte någonstans. 

En bra blogg?

En bra blogg ska enligt alla experter innehålla mycket foton och bilder. Det här alltså ingen bra blogg (kanske inte främst beror på avsaknaden av bilder, men ändå). Nu kompenserar jag för det och tömmer mobilkameran rakt in i bloggen. I icke kronologisk ordning och utan samband och sammanhang: 


 
1. Anledningen till att jag letade fram sladden för att föra över bilder. Detta är en seriös fundering. Det gäller alltså (om det inte framgår på bilden) de svarta sopsäckarna som lapparna hänger upp vid vägarna där det finns renar. Vad är syftet? Ska de fungera som någon form av stoppskylt för renarna eller är det en allmänt vedertagen signal till mänskligheten att: se upp för renjävlar2. Så här slutade mina planer på att planka på tunnelbanan. Jag är en ärlig jävel. Fundering: Hur plankar man förbi de höga plexiglasspärrarna?3. Olle och Tess är jättegulliga som låter mig sova där jämt och ständigt. Sen hur bra det egentligen går att sova på de där fjädrarna är en annan sak.4. De är coola i Gällivare. De använder tuffa amerikanska förkortningar som MILF. De är däremot inte så smarta där uppe. För inte skulle de väl välja ordet MILF om de hade en aning om vad forkortningen stod för? MILF känns inte så jävla Gangzta.5. Kisse i kläder. Jag är en djurplågare. Inget nytt under solen där.6. Outfitbild tagen i spegel i omedveten modebloggarposé. Jag har tyvärr inget försvar. Hjälp. Det går i alla fall turligt nog att ana att jag inte har någon direkt rutin på området.7. Åkband + Tivoli + Vuxen = Finn ett fel!8. Kommer du ihåg Alex? I still hate you. Lite.9. På bilden ser ni 1 st balkongdörr tillhörande mig samt 1st spya (pasta och tomtasås) tillhörande grannen ovanpå. Enda gången jag gjort slag i saken och gått och ringt på hos en granne i ren ilska. Tyvärr öppnade hon dörren iklädd världens blåöga och jag kom av mig.10. Bortse från posen. Bortse från perspektivet. Bortse från platsen. Varför tyckte jag det var en bra idé att sluta när jag var på rätt god väg. Potentiell hänga-upp-på-kylskåpet-för-motivation-bild. Främst för att jag då tyckte det var rätt skoj att träna.

Okej. Vad tycker ni om kvaliten på min mobilkamera? Och okej, det kanske fanns mer än 10 bilder. Det jag undanhåller er är cirka 72 bilder på min katt. Jag hoppas att det är okej. Nu ska jag fortsätta fylla år. Hurra.

Oprah

Såg på Oprah. Det handlade om att lära sina barn om pengar. Hon hade en fantastisk (haha) expert där.

I alla fall, en del handlade om att belöna bra betyg i skolan med pengar. Det tyckte experten var en värdelös idé och det kan jag kanske hålla med om. Experten var dock inte alls emot belöningar. Nej, ett A skulle visserligen inte belönas med $100 men däremot med privilegiet att få umgås med sina föräldrar. Hallå? Hon menade på allvar att föräldrarna skulle få sina barn att tänka (Jo, det är nog ett ordagrant citat): "Hey, I got an A, now I got to spend time with mom and dad. Jippie!"

Detta skulle på något sätt få barnen att se värdet i relationer blaha blaha blaha. I have no further comments. Förutom att jag är glad att jag inte växt upp med såna föräldrar.

En sak till bara. Oprah berättade att det bästa råd hon någonsin fått från sin pappa var: "Lev inom dina tillgångar".
Bra råd att ge till en av världens rikaste kvinnor. Mycket bra.

Inte okej.

Mamma satt och plitade i sin kalender igår. Fyllde i veckans göromål och sådant. Så utbrister hon plötsligt. 

-Oj Frida, jag råkade skriva att du fyller 20 år.

20? Tack för den passningen. Jag kan visserligen bli glad när jag får visa leg på systemet. Eller när busschaufförerna frågar om jag är ungdom eller vuxen. De går ju på utseende. Då kan det ju vara positivt. Mammas misstag var däremot inte positivt. Att jag helt plötsligt blev 6 år yngre är nog mer ett resultat av ett beteende (mitt) eller kanske en livssituation (min).  

Så jag är lite delad nu. Ska addera ytterligare panik och ångest till min livssituation eller ska jag strunta i det och bortförklara misstaget med att jag fyller år den 20:nde och kära mor faktiskt gjorde ett simpelt misstag.

Väskan är packad

och nu bär det av hem till verkligheten igen. Jag lyckades faktiskt stänga väskan (tro mig, det fanns anledning att tvivla) dock först efter att jag intalat mig själv att det var en bra idé att springa runt i 10 centimeters klackar hela dagen (jo, platta sneakers tar faktiskt avgörande mindre plats än höga ankelboots). Tur att jag inte ska springa så långt. Nej, jag ska nog inte springa alls faktiskt.

Ingen hemlängtan än?

Fortfarande kvar här i förorten. Nu börjar det dock bli dags att se om det finns några lämpliga biljetter hem. Kanske. Först ska jag i alla fall in till stan och luncha med Johanna. Enda problemet är att mitt SL-kort har gått ut. Alex har gett mig en kurs i hur man bäst plankar på tunnelbanan men jag vet inte, det känns inte riktigt som min grej. Vi får se.


Fortfarande away

Är kvar nere i Stockholm. Har det rätt bra här. Förutom att det är very varmt på nätterna. Hittills har jag faktiskt lyckats uppnå syftet med min lilla tripp. Motivation och inspiration till att ta tag i livet. 

Nu off till Johanna. Alex har inget Word (Nej, open office fungerar inte så bra när man ska exportera tillbaka pdffiler som är gjorda i Word) och dessutom hara hon ett jobb och kan inte underhålla mig. Alex påstår dessutom att man inte stör sig/märker av flyplanen som flyger här utanför på armlängds avstånd. Jag har däremot inte riktigt vant mig än.

Away

Dags för miljöombyte. Stockholm på obestämd tid (nåja, max en vecka eller så). Jag kallar det motivationsresa.
Sen måste jag ju passa på att flyga lite innan jag blir vuxen om ett par veckor. Så see you later.


RSS 2.0