Hot hot hotLördag kväll vid 20.00. I skuggan.
Jo, till och med jag har varit tvungen att leta fram bikinin i helgen. Det säger inte lite om vädret det.

I övrigt vaknade jag imorse av en duns. Dunsen kom tyvärr från mig själv - när jag i sömnen föll/kastade mig ner på golvet. Känns inte helt okej.
Inte riktigt lika varmt nu dock, så sover förhoppningsvis mindre oroligt inatt. Jag har i alla fall lärt mig att inte lämna datorn på golvet nedanför sängen.

KvällspromenadSlängde på mig skorna och gick ut på en kvällspromenad. Kände mig genast förföljd. Smygfotade bakom ryggen och fick genast misstankarna bekräftade. Ja, det är alltså en katt i mitten på första bilden. Tänkte bara gå till Tjärn här i Munksund (andra bilden) så han fick följa med.Jag är sjuk. Alltid när jag går förbi brunnen på bilderna ovan så tänker jag på död och dumpade lik. Jag vet inte varför. Jag skickde katten i förväg för att kolla läget. Puh. Ingen anledning att ringa polisen idag heller.


Finns en skola i närheten. Hittade en tipsrunda. På varje station fick man välja att besvara en av två frågor. Jag hade ändå inte en chans. Seriöst, vad fokuserar de på i skolan idag? Pokémon och tecknade älvor. Vad är det för fel på de gamla klassiska frågorna som "Vad heter Sveriges kung?" eller "Vilken färg får man om man blandar gult och blått?"


Avslutade med att gå förbi gamla Scoutstugan. Många minnen här. Nu är det öde och igenbommat och Munksunds ungdomar leker rövare på byn istället för att lära sig slå dubbla halvlsag och pålstekar. Varför kattskrället valde den enda trafikerade vägen vi var i närheten av till viloplats har jag tyvärr inget svar på.

Stugan


 
Innan jag tillbringade helgen med att jobba ihjäl mig så hängde jag med farmor på stugan. För ett par dagars avkoppling? Nej. För ett par dagars intensiv räfsning av alldeles för mycket gräs? Ja. Skönt att ha årets dos av trädgårdsarbete avklarat i alla fall.

... och femti

Hänger på universitet idag. Det är alltid trevligt att sitta inne när solen skiner. Det var dock inte det som det här skulle handla om.

Köpte kaffe och lite annat nyss. Konstaterade att de fortsätter höja priserna. Kaffet får du nu för otroligt jämna och lätthanterliga 8,50. En halvliter dricka för 16,50. Why? Finns det något som skriker "köp mig inte" mer än när något kostar jävligt ojämnt och femti. Alltså när det gäller sånt du vanligen betalar för med småpengar istället för med kort då.

Och herregud... sluta smyga upp priserna och höj istället direkt till 10 kronor.

Jaa, det kan hända att jag i tristessen verkligen ansträngde mig för att hitta något att störa mig på idag.

Need some drugs

Skulle köpa huvudvärkstabletter och diverse förkylningspreparat idag. Det gjorde man tydligen över disk på det här apoteket.

Tanten i kassan undrade om jag verkligen var förkyld eller om jag kanske var allergisk. Sedan konstaterade hon skrattande att jag kanske var både och.  

Jag tycker inte det är något att skratta åt. Inte överhuvudtaget.

Sen undrar jag hur folk bär sig åt för att bli beroende av nässpray? Det är sjukt vidrigt, sjukt obehagligt och gör sjukt ont ju. Så det så.


A-brunn och vidskeplighetBrädorna i nederkant av bilden är bron utanför vår ytterdörr. Gruset är vår infart. Var sätter du automatiskt ner foten: På ojämn sko- och fotledsförstörande yta (gruset) eller på jämn, platt, fotvänlig och främst klackvänlig yta (brunnen)? I ungefär 15 år har jag minst en gång dagligen trampat på den förbannade A-brunnen. Jag är visserligen inte speciellt vidskeplig men det är jäkligt skönt att ha något att skylla på när allt inte går som det ska.

Jag ger upp. Igen.

Jobbet igen (Nej det händer inte så mycket annat i min värld). Träffar tant jag ej träffat på länge.

Vad du har blivit tjock.

-
Nja, jag har väl alltid sett ut så här?

- Nej, men nog är det väl nånting på gång....?

- Nej... inte vad jag vet i alla fall.

Fan. Jag sa visserligen att jag inte skulle låta dom påverka mig men dom gör det sannerligen inte lätt för mig. Minus tio kilo och då är man helt plötsligt gravid. Tack.

Sen kan man ju alltid fråga sig om det egentligen var värre för henne eller för mig?

RSS 2.0