Jobb

På bröllopet för 1½ vecka sedan pratade jag med min kusin. Om jobb och så (mitt absoluta favorit ämne med mina mer karriärslyckade kusiner). Jag tog ett djupt andetag och meddelade att det skulle bli hemtjänsten igen i sommar "det är ju bättre än inget och jag trivs ju ändå rätt bra...blablabla". Min kusin svarade lite frustrerat att "ja det är ju sant men oooom du bara kunde komma in på ett kontor. Vilket som helst typ."

Och trots att jag typ druckit 72 baccardirazz så insåg jag att det kanske låg nåt i det hon sa. Och eftersom det gått ganska bra för henne så är det väl bäst att göra som hon säger. Så nu har jag mitt kontorsjobb. Det är inte riktigt vilket kontor som helst och min nya arbetsplats innehåller ordet ekonomi. Typ.

Skämt åt sido, jag behövde kanske inte min kusin för att förstå att det skulle vara en bra idé för framtiden att komma bort från hemtjänsten. Men hade jag inte hört mig själv då, hur jag liksom i svaret till henne försökte rättfärdiga för mig själv att jag "valt" hemtjänsten och att jag var helt nöjd med det så hade det nog varit ännu lättare att när de ringde från nya jobbet i måndags (när jag satt på introduktion med kommunen) bara ha svarat "Nej tyvärr, jag har redan jobb" utan att undersöka mina egentliga möjligheter.

idag är jag glad, på måndag börjar jag och nu ska jag fira genom att låta mamma bjuda mig på lunch.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0